RÓLUNK

A Leskowsky Hangszergyűjtemény az ország egyetlen látogatható hangszergyűjteménye. A több mint kétezer darabot számláló kollekció a klasszikus, népi- és kísérleti hangszereket mutatja be a középkortól napjainkig. Öt kontinens húros, fúvós és ütőhangszerei szólalnak meg a látogató kezében.

 

Leskowsky Hangszergyűjtemény / Tekerőlant

Egyéni látogatóknak: Minden látogató számára biztosított a szakértő, személyes tárlatvezetés magyar és angol nyelven. Ennek során a hangszereket megfoghatják, megszólaltathatják, átélhetik a hangok születését, kipróbálhatnak olyan zeneszerszámokat, amiket azelőtt még soha, különleges zenés élményekkel, értékes tudással gazdagodhatnak.

Csoportos látogatóknak: A diákokat a Hangszergyűjtemény különbejáratú bemutató- és oktatótermében várja. Itt szórakoztató, zenés előadások és interaktív foglalkozások keretén belül megismerkedhetnek a legérdekesebb hangszerekkel. Zenei, földrajzi, kultúrtörténeti, fizikai ismereteik szórakoztató, kísérletező, megtapasztaló formában gazdagodnak.

 

A felnőtt csoportok élő zenés hangszerbemutatón keresztül ismerhetik meg a magyar népi hangszerek világát, valamint távoli kultúrák különleges hangszereit. A látogatók kézbe foghatják, kipróbálhatják a hangszereket, megtapasztalhatják a közös zenélés élményét.

Bővebb információ: http://hangszergyujtemeny.hu/