A TAVALYINÁL IS TÖBBFÉLE KÉZMŰVES SÖRREL ÉRKEZIK A SÖRFESZTIVÁL

A tavalyinál is többféle kézműves sörrel érkezik a
2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál

A 2018. június 8-10. között megrendezésre kerülő 2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon a tavalyinál is többféle sört kóstolhatnak végig a kézműves sörök szerelmesei. Nyolc sörstandon, tizenöt kézműves sörmanufaktúra termékeinek választékából közel hatvanféle sörfajtát kóstolhatnak meg a rendezvényre látogatók. A szezonális gyümölcsös sörök mellett, a manufaktúrák állandó kínálatának termékei és legújabb sörkülönlegességei is megízlelhetőek lesznek a fesztiválon.

Az ország egész területéről megtalálhatóak lesznek a kisüzemi sörmanufaktúrák képviselői. A miskolci Gyertyános Sörfőzde termékei közül hatféle csapolt és számos üveges sör, köztük a főzde Jégvirág nevű kékszőlő és muskotály szőlő hozzáadásával készített gyümölcsös újdonsága is megvásárolható lesz a fesztiválon. A Zsombói sörfőzde három féle, az 1993-ban alakult kerekegyházi Domján Sörfőzde és a Mecsek lábánál közel egy éve kisüzemi sörfőzdeként tevékenykedő Pécsi Sörfőzde is négyféle sörrel érkezik a rendezvényre. A 2014 óta újra tevékenykedő Tiltott Csíki Sörmanufaktúra hat ízben lesz megvásárolható. Természetesen a helyi sörfőzde, a Kecskeméti Sörmanufaktúra is képviselteti magát a rendezvényen, s kínálatukban megkóstolható lesz a főzde legújabb különlegessége a kecskeméti barack is. Sőt a kecskeméti sörmester, Lénárt András mindhárom napon sörtörténeti előadással készül, melyen az érdeklődők megismerkedhetnek a sörgyártás folyamatának fortélyaival.

Komló, maláta ... A sörfőzés folyamata...

A felsorolt sörmanufaktúrák termékein kívül a Bäder, a Békésszentadrási, a Hopfanatic, a Kárpi, a Keser, a Ludas, a Rekettye, Rizmájer és az Ugar Brewery Sörfőzdék sörei is megtalálhatóak lesznek.

A Rákóczi úton felsorakozó kisüzemi sörstandok mindegyikében, minőségi alapanyagok felhasználásával készült, változatos ízvilágot kínáló kézműves italok várják a rendezvényt felkeresőket! A kulináris élmények kedvelőinek pedig a gazdag ételválaszték és különböző gyümölcsös, karibi koktélok is kedveznek. Emellett a fesztiválra látogatókat óriáskerék, kisvasút, gyereksarok, kézműves vásár és sokszínű zenei programkínálat fogadja.


2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál támogatói

Brose Hungary Automotive Kft. (Plant Kecskemét)
Félegyházi Pékség
Hiros.hu
Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft.
Kecskeméti Fürdő
Kecskeméti Katona József színház
Kecskeméti Sörmanufaktúra
Kecskeméti Polgárőrség Egyesület
Kecskeméti Városrendészet
Kecskeméti Zenészegylet