ÉVADZÁRÓ BESZÉLGETÉS A HÍRÖS VÁROS TURISZTIKAI KÖZPONTBAN

Kedden este újabb neves kecskemétiekkel beszélgetett kollégánk, Kriskó János a Hírös Város Turisztikai Központ pódiumbeszélgetés-sorozatában, a Kamaraszínház színpadán. A beszélgetéssorozat is évadot zárt, a folytatás szeptember végétől várható.

Évadzáró beszélgetés a Hírös Város Turisztikai Központban

Két Kecskemétről indult, de a fővárosban karriert építő, fiatal színész volt a pódiumbeszélgetés első vendége tegnap este a Kamaraszínházban. Bata Éva és Bárnai Péter a Katona József Gimnázium színjátszó köréből indulva építette fel sikeres színészi karrierjét. Bata Éva kilenc rendkívül sikeres Vígszínházi évadot követően ma szabadúszóként dolgozik, filmet forgat, sorozatokban vállalt szerepet. Bárnai Péter a Trojka Színházi Társulás alapító tagjaként egyre sikeresebb produkciókban vesz részt, és eljátszhatta Sopsits Árpád A martfűi rém című filmjének főszerepét, nagy szakmai és közönségsikert aratva.

Az est második vendége Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, a nemzet művésze volt, aki életének néhány meghatározó fontosságú eseményéről és alföldi kötődéseiről beszélt, és felolvasta egyik frissen született költeményét is a közönség nagy örömére.

Az estet Csatári Bálint, a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutató Központja Alföldi Tudományos Intézetének egykori igazgatója zárta. A ma is aktív életet élő geográfus legfontosabb kutatási területén kívül beszélt tanári működésének eredményeiről, bemutatott néhányat a maga írta limerikek közül, és végül felolvasott egy részletet a bő tíz évvel ezelőtt írott Az én szerelmes földrajzom című sorozatának a matkói tanyákról szóló epizódjából.

A beszélgetéssorozatban nyári szünet következik, a színházi évadhoz igazodva szeptember végén várható a következő alkalom.

A teljes cikk, valamint a teljes képgaléra megtekinthető a HIROS.HU oldalán:
https://hiros.hu/kultura/hiros-kecskemetiekkel-beszelgettek-3

Forrás: HIROS.HU