FELHÍVÁS

III. Húsvétoló a régi Városi Mozinál

Felhívás
A Kecskemét Tojásfájának feldíszítésére a Húsvétoló rendezvényen

 

2019 évben április 20-án kerül megrendezésre Húsvétoló a régi Városi Mozinál című rendezvény a Hírös Város Turisztikai Központ, a kecskeméti Katona József Színház, és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében.

A tojásfa a húsvéti ünnepek egyik fontos dekorációs eleme, amelynek hagyománya eredetileg Németországban és Ausztriában volt népszerű, azóta világszerte elterjedt. Hagyományosan egy rügyező kerti fa ágaira függesztettek dekorált tojásokat.

2018. évben megszervezett, nagy sikert aratott a Kecskemét tojásfájának díszítése. Célul tűztük ki, hogy idén is a rendezvény ideje alatt hagyománnyá tegyük a város tojásfájának feldíszítését.


Várjuk olyan alkotó kedvű óvodás csoportok/ iskolai osztályok jelentkezését,
akik szívesen részt vennének ebben a játékban

Nyereményeink:

I. helyezett iskolai osztály részére:
Színházjegyek a Katona József Színház Túl az
Óperencián c. előadására

I. helyezett óvodai csoportok részére:
Kecskeméti Vadaspark belépők és még sok más
értékes nyeremény.

Különdíj: Dodzsem Party

A játékban való részvétel feltétele, hogy hímes tojást helyeznek a tojásfára és regisztrálják azt. Örülnénk, ha minél több, saját készítésű hímes tojást hoznának, hogy még különlegesebb legyen a tojásfánk, de nem muszáj, hogy saját alkotás legyen, bármilyen függelékkel ellátott tojás megfelel: kifújt tojás, műanyagtojás, papír tojás, hungarocell tojás stb. Azon iskolai osztály/ óvodai csoport, aki a legtöbb regisztrált tojást helyezi fel a város tojásfájára, az nyeri el az első díjat. A játék 2019. április 20-án 17 óráig tart. A nyertes iskolai osztály/ óvodai csoport osztályfőnökét/ óvónőjét telefonon értesítjük. A nyertes osztálynak/ óvodai csoportnak hozzá kell járulnia, hogy a nyeremény átadásáról készült cikket hírportáljainkon közzétesszük.


A rendezvény ideje alatt a gyermekek egyéb játékos feladatokban vehetnek rész, melyek során pecsétek gyűjtésére van lehetőség. Hat pecsét megszerzése után csokinyuszit kapnak ajándékba, amelyeket a Hírös Város Turisztikai Központban lehet átvenni. A tojásfadíszítéshez hozott tojásokért is jár egy pecsét!

Örülnénk, ha minél több osztály, csoport csatlakozna és tenne tojásokat a fára. Mindenkit szeretettel várunk a Húsvétoló rendezvényen 2019. április 20-án, Kecskeméten a Rodostó térre (Hírös Város Turisztikai Központ parkolója)!

Információ:Tel.: 76/501-176 (kedd-péntek: 13-17 óráig)
Email: info@hiroskozpont.hu
Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület