HÍRÖS KECSKEMÉTIEK A PÓDIUMON

Ismét a Hírös Város Turisztikai Központ volt a helyszíne annak a beszélgetésnek, melyen ismert kecskeméti személyek beszéltek életükről, eredményeikről, sikereikről. A konferanszié szerepét ezúttal is a helyi televízió szerkesztője, Kriskó János vállalta magára.

Hírös kecskemétiek a pódiumon

A meghívott vendégek ez alkalommal, Dr. Kertész Gábor sebész-traumatológus-kézsebész, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Traumatológia Osztály kézsebészeti részlegének részlegvezető főorvosa,  Bán János,  a Kecskeméti Médiacentrum ügyvezető-főszerkesztője, a Hunyadi-sorozat szerzője (Bán Mór) valamint Huszár Ildikó táncpedagógus, a kecskeméti Grapevine Show Dance Club művészeti vezetője, többszörös show-tánc világbajnok voltak.

Vastapssal jutalmazta a közönség a pódiumbeszélgetés résztvevőit, akik rövid bepillantást engedtek múltjukba, mindennapjaikba, de az elért eredményeikhez vezető rögös utat is színes, humorral fűszerezett élménybeszámolóval tették érdekessé. Így tudhattuk meg többek között, hogy Dr. Kertész Gábor sebész – traumatológus – kézsebész főorvos rengeteget tanult, hogy specialista lehessen, és az elsők között volt, akik műtét során varrtak vissza komplett végtagot. Fiatal korában évekig klarinétozott, a nagyapja „Batu kánnak” hívta, de kiderült az is, hogy fanatikus Real Madrid szurkoló.

Bán János ügyvezető-főszerkesztő, a Hunyadi-sorozat írója elárulta, nyolcadikos korában azért írt rövid novellát a Petőfi Népébe, hogy év végén magyarból jobb jegyet kapjon. Hallhattak a jelenlévők arról is, hogy a Hunyadi kötet első része mindössze háromezer példányban jelent meg kiadói óvatosságból, ám ez a szám a sorozatot tekintve mára elérte a százhetvenezres példányszámot.

Megtudhattuk azt is, hogy a magyar származású kanadai producer Lantos Róbert a regény-széria megfilmesítésén gondolkodik.

A trió hölgy tagja, Huszár Ildikó táncpedagógus, show-tánc világbajnok elárulta, csak 18 évesen kezdett el táncolni, 15 évesen még artista akart lenni. Gyermeke születése után sem hagyott fel a tánccal, görkorcsolyával tolta a babakocsit, amikor a táncterembe ment gyakorolni. Mint kiderült, a táncművészeti főiskolán, a felvételi bemutatója közben azért állították le 8 másodperc után, mert az anyagából kiderült, hogy show-tánc világbajnok, és azért világbajnokoknak egyenes ágon biztosított a bejutás.

Az esemény záró akkordjaként  a  Grapevine Show Dance Club növendékei mutatták be rövid, de annál színvonalasabb műsorukat.

A teljes cikk, és a képgaléria megtekinthető a HIROS.HU oldalán: http://hiros.hu/kultura/hiros-kecskemetiek-a-podiumon-4

Forrás: HIROS.HU