FELHÍVÁS

FELHÍVÁS
A 650 éves Kecskemét Tojásfájának feldíszítésére a  Húsvétoló rendezvényen

 

2018 évben március 31-én kerül megrendezésre Húsvétoló a régi Városi Mozinál című rendezvény a Hírös Város Turisztikai Központ, a Kecskeméti Katona József Színház, és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében .

A tojásfa a húsvéti ünnepek egyik fontos dekorációs eleme, amelynek hagyománya eredetileg Németországban és Ausztriában volt népszerű, s amely azóta világszerte elterjedt. Hagyományosan egy rügyező kerti fa ágaira függesztettek dekorált tojásokat.

Kecskemét város fennállásának 650. évfordulója alkalmából célul tűztük ki, hogy a rendezvény ideje alatt 650 db tojás kerüljön Kecskemét város tojásfájára, éppen annyi, ahány éves Kecskemét városa, amely arra a fontos eseményre hívja fel a figyelmet, hogy kerek évfordulót ünnepel a város.


Várjuk olyan alkotó kedvű óvodás csoportok/ iskolai osztályok jelentkezését,
akik szívesen részt vennének ebben a játékban.

Nyereményeink:

I. helyezett iskolai osztály részére:
A Kecskeméti Sportiskola (KESI) jóvoltából Jégpálya használat
díjmentesen egyszeri alkalommal, felhasználható: 2018. április 15-ig,

I. helyezett óvodai csoportok részére:
Kecskeméti Vadaspark belépők és még sok más értékes nyeremény.

A játékban való részvétel feltétele, hogy hímes tojást helyeznek a tojásfára és regisztrálják azt. Örülnénk, ha minél több, saját készítésű hímes tojást hoznának, hogy még különlegesebb legyen a tojásfánk, de nem muszáj, hogy saját alkotás legyen, bármilyen függelékkel ellátott tojás megfelel: kifújt tojás, műanyagtojás, papír tojás, hungarocell tojás stb. Azon iskolai osztály/ óvodai csoport, aki a legtöbb regisztrált tojást helyezi fel  a város tojásfájára, az nyeri el az első díjat. A játék 2018. március 31-én 10 órától – 17 óráig tart. A nyertes iskolai osztály/ óvodai csoport osztályfőnökét/ óvónőjét telefonon értesítjük. A nyertes osztálynak/ óvodai csoportnak hozzá kell járulnia, hogy a nyeremény átadásáról készült cikket hírportáljainkon közzétesszük.


A rendezvény ideje alatt a gyermekek egyéb játékos feladatokban vehetnek rész, melyek során pecsétek gyűjtésére van lehetőség. Öt pecsét megszerzése után csokitojást vagy csokinyuszit kapnak ajándékba, amelyeket a Hírös Város Turisztikai Központban lehet átvenni. A tojásfa-díszítéshez hozott tojásokért is jár egy pecsét!

Örülnénk, ha minél több osztály, csoport csatlakozna és tenne tojásokat a fára.
Mindenkit szeretettel várunk a Húsvétoló rendezvényen 2018. március 31-én,  Kecskeméten a Rodostó térre (Hírös Város Turisztikai Központ parkolója)!

Információ: Petákné Bogár Judit
Tel.: 76/504-780
Email: petakne.judit@aranyhomok.hu
Kecskeméti Katona József Színház Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
Támogatók:
 Kecskeméti Sportiskola  Kecskeméti Vadaskert