Lekvárkonferencia
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület évről évre növekvő sikerrel rendezi meg az Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt a Hírös Hét programjaihoz kapcsolódva. Az óriási érdeklődést látva a szakértő zsűri és a szervezők idén érdemesnek tartották, hogy a hagyományos konzerválási módot a befőzési szezon előtt népszerűsítsék, szakértők bevonásával hozzájáruljanak a háziasszonyok sikeréhez.
Az ötlethez kapcsolódva első alkalommal rendezzünk meg összefogva a Hírös Város Turisztikai Központtal 2017. május 13–án 11 órától a Lekvárkonferenciát, „Így főzzük mi a lekvárt a kajszi hazájában” címmel.
Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ (régi Városi Mozi épülete)
Lekvárkonferencia célja a gyümölcsök befőzésének népszerűsítése, a lakosság motiválása, gyakorlati tanácsadás.
A konferencia témái: A gyümölcsök betegségeinek, kártevőinek hatása a minőségi befőtt, lekvár, ivólékészítésre. (Előadó: Kujáni Lászlóné Cser Olga EU Innovációs Díj tulajdonosa, a 2014 Év Agrárembere.) Hogyan dolgozzuk fel kertünk termékeit? (Előadó: Daragó Dénes élelmiszer technológus) Gyakorlati tanácsok a lekvár főzéshez (Előadó: Balogh Diána, a 2016. évi II. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny I. helyezettje)
Az érdeklődők gyakorlatban is megtekinthetik, hogyan is készül a lekvár, hiszen a VI. Helyi Termék Ünnephez kapcsolódóan a főtéren lekvárfőzés bemutatót is tartanak a szakemberek 13 órától.
Várjuk szeretettel a kedves érdeklődőket!
„Így főzzük mi a lekvárt a kajszi hazájában”
Lekvárkonferencia
Időpont: | 2017. május 13. 11:00 (szombat) |
Helyszín: | Hírös Város Turisztikai Központ (volt Városi Mozi) Kecskemét, Rákóczi út 15. |
A konferencia programja |
|
10:45 | Regisztráció |
11:00 | Köszöntő: Hamzáné Lakó Judit, Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetője, Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára |
11:10 | Gyümölcsök betegségeinek, kártevőinek hatása a minőségi befőtt, lekvár, ivólékészítésre Előadó: Kujáni Lászlóné, EU Innovációs Díj tulajdonosa, az Év Agrárembere (2014) |
11:40 | Hogyan dolgozzuk fel kertünk termékeit Előadó: Daragó Dénes élelmiszer technológus |
12:10 | Gyakorlati tanácsok a lekvár főzéshez Előadó: Balogh Diána, a 2016. évi II. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny I. helyezettje |
13:00 | Gyakorlati bemutató Helye: VI. Helyi Termék Ünnep – főtér |

További információ, részletek:
http://helyitermekunnep.aranyhomok.hu