„ÍGY FŐZZÜK MI A LEKVÁRT A KAJSZI HAZÁJÁBAN”

Lekvárkonferencia

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület évről évre növekvő sikerrel rendezi meg  az  Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt a Hírös Hét programjaihoz kapcsolódva. Az óriási érdeklődést látva a szakértő zsűri és a szervezők idén érdemesnek tartották, hogy a hagyományos konzerválási módot a befőzési szezon előtt népszerűsítsék, szakértők bevonásával hozzájáruljanak a háziasszonyok sikeréhez.
Az ötlethez kapcsolódva első alkalommal rendezzünk meg összefogva a Hírös Város Turisztikai Központtal 2017. május 13–án 11 órától a Lekvárkonferenciát,  „Így főzzük mi a lekvárt a kajszi hazájában” címmel.

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ (régi Városi Mozi épülete)

Lekvárkonferencia célja a gyümölcsök befőzésének népszerűsítése, a lakosság motiválása, gyakorlati tanácsadás.

A konferencia témái: A gyümölcsök betegségeinek, kártevőinek hatása a minőségi befőtt, lekvár, ivólékészítésre. (Előadó: Kujáni Lászlóné Cser Olga EU Innovációs Díj tulajdonosa, a 2014 Év Agrárembere.) Hogyan dolgozzuk fel kertünk termékeit? (Előadó: Daragó Dénes élelmiszer technológus) Gyakorlati tanácsok a lekvár főzéshez (Előadó: Balogh Diána, a 2016. évi II. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny I. helyezettje)

Az érdeklődők gyakorlatban is megtekinthetik, hogyan is készül a lekvár, hiszen a VI. Helyi Termék Ünnephez kapcsolódóan a főtéren lekvárfőzés bemutatót is tartanak a szakemberek 13 órától.
Várjuk szeretettel a kedves érdeklődőket!


„Így főzzük mi a lekvárt a kajszi hazájában”

Lekvárkonferencia
Időpont: 2017. május 13. 11:00 (szombat)
Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ (volt Városi Mozi) Kecskemét, Rákóczi út 15.

A konferencia programja

10:45 Regisztráció
11:00 Köszöntő: Hamzáné Lakó Judit, Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetője, Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára
11:10 Gyümölcsök betegségeinek, kártevőinek hatása a minőségi befőtt, lekvár, ivólékészítésre
Előadó: Kujáni Lászlóné, EU Innovációs Díj tulajdonosa, az Év Agrárembere (2014)
11:40 Hogyan dolgozzuk fel kertünk termékeit
Előadó: Daragó Dénes élelmiszer technológus
12:10 Gyakorlati tanácsok a lekvár főzéshez
Előadó: Balogh Diána, a 2016. évi II. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny I. helyezettje
13:00 Gyakorlati bemutató
Helye: VI. Helyi Termék Ünnep – főtér
Lekvárkonferencia

 

További információ, részletek:

http://helyitermekunnep.aranyhomok.hu

http://www.facebook.com/akegyesulet

info@aranyhomok.hu