„ÍGY FŐZZÜK MI A LEKVÁRT A KAJSZI HAZÁJÁBAN”

Lekvárkonferencia

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület évről évre növekvő sikerrel rendezi meg  az  Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt a Hírös Hét programjaihoz kapcsolódva. Az óriási érdeklődést látva a szakértő zsűri és a szervezők idén érdemesnek tartották, hogy a hagyományos konzerválási módot a befőzési szezon előtt népszerűsítsék, szakértők bevonásával hozzájáruljanak a háziasszonyok sikeréhez.
Az ötlethez kapcsolódva első alkalommal rendezzünk meg összefogva a Hírös Város Turisztikai Központtal 2017. május 13–án 11 órától a Lekvárkonferenciát,  „Így főzzük mi a lekvárt a kajszi hazájában” címmel.

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ (régi Városi Mozi épülete)

Lekvárkonferencia célja a gyümölcsök befőzésének népszerűsítése, a lakosság motiválása, gyakorlati tanácsadás.

A konferencia témái: A gyümölcsök betegségeinek, kártevőinek hatása a minőségi befőtt, lekvár, ivólékészítésre. (Előadó: Kujáni Lászlóné Cser Olga EU Innovációs Díj tulajdonosa, a 2014 Év Agrárembere.) Hogyan dolgozzuk fel kertünk termékeit? (Előadó: Daragó Dénes élelmiszer technológus) Gyakorlati tanácsok a lekvár főzéshez (Előadó: Balogh Diána, a 2016. évi II. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny I. helyezettje)

Az érdeklődők gyakorlatban is megtekinthetik, hogyan is készül a lekvár, hiszen a VI. Helyi Termék Ünnephez kapcsolódóan a főtéren lekvárfőzés bemutatót is tartanak a szakemberek 13 órától.
Várjuk szeretettel a kedves érdeklődőket!


„Így főzzük mi a lekvárt a kajszi hazájában”

Lekvárkonferencia
Időpont: 2017. május 13. 11:00 (szombat)
Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ (volt Városi Mozi) Kecskemét, Rákóczi út 15.

A konferencia programja

10:45 Regisztráció
11:00 Köszöntő: Hamzáné Lakó Judit, Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetője, Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára
11:10 Gyümölcsök betegségeinek, kártevőinek hatása a minőségi befőtt, lekvár, ivólékészítésre
Előadó: Kujáni Lászlóné, EU Innovációs Díj tulajdonosa, az Év Agrárembere (2014)
11:40 Hogyan dolgozzuk fel kertünk termékeit
Előadó: Daragó Dénes élelmiszer technológus
12:10 Gyakorlati tanácsok a lekvár főzéshez
Előadó: Balogh Diána, a 2016. évi II. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny I. helyezettje
13:00 Gyakorlati bemutató
Helye: VI. Helyi Termék Ünnep – főtér
Lekvárkonferencia

 

További információ, részletek:

http://helyitermekunnep.aranyhomok.hu

http://www.facebook.com/akegyesulet

info@aranyhomok.hu

 

Ön a honlap használatával automatikusan hozzájárul a cookie-k használatához, valamint elfogadja az alább olvasható felhasználási feltételeket. részletek

Cookie-k (Sütik) kezelése

Adatvédelmi tájékoztatás!

Weboldalunk a szolgáltatásaink biztosítása és a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használ! Az EU elektronikus hírközlési adatvédelmi irányelve minden weboldal számára előírja, hogy hozzájárulást kérjen a cookie-k felhasználók számítógépére történő elhelyezéséhez. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát.

Önnek lehetősége van, hogy a böngészőjében megváltoztassa a cookie-k használatára vonatkozó beállításokat, de ez hátrányosan érintheti a böngészet oldalak működését. Minden böngésző más és más, ezért nézze meg böngészője súgóját a pontos beállítás érdekében.


Néhány böngésző sütikkel kapcsolatos beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat:

Felhívjuk figyelmét, hogy a weboldalunkon használt egyes sütik célja a szolgáltatásainak működésének megkönnyítése vagy biztosítása. A cookie-k alkalmazásának megakadályozása esetén, előfordulhat, hogy Ön nem lesz képes a weboldalunk teljes körű használatára, vagy a weboldal a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében.


Mik azok a cookie-k (általában egyszerűen Sütik)?

A cookie-k (sütik) kisméretű szöveges fájlok (információ csomagok), amik a weboldal látogatójának a számítógépén, telefonján (internetes hozzáférést biztosító eszközén) a megtekintett honlap kérésére jönnek létre. A sütiket maga a web szerver hozza létre a böngésző segítségével, és ( ha engedélyezve van a sütik elfogadása a webhelyről) egy erre elkülönített könyvtárban kerülnek hosszabb-rövidebb időre tárolásra. A sütik kizárólag adatokat tartalmaznak, nem tartalmaznak vírusokat, futtatható kódot, kizárólag csak az a weboldal olvashatja, amelyik létrehozta azt. Legtöbbször egy adott weboldal regisztrált felhasználóinak azonosítására, látogatók nyomon követésére használják.


Szinte minden weboldal használ Cookie-t (Sütiket)!


Több célra is használunk Cookie-t:

Felhívjuk figyelmét, hogy a jelen weboldalon szereplő tartalom olyan harmadik fél forrásaihoz irányító linkeket tartalmazhat, amelyek szintén használnak cookie-kat, ezekre azonban nincs befolyásunk.

Bezár