KECSKEMÉTI HÚSVÉTOLÓ – FELFEDEZŐ SÉTA

A jelenlegi pandémiás helyzetben a korábbi, évről évre megrendezett, nagy sikerű Húsvétoló Fesztivál sajnos elmarad Kecskeméten. Így az idén belvárosi felfedező sétára csábítja a szervező Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és a Hírös Város Turisztikai Központ a kedves érdeklődőket, amely során önállóan tehetnek felfedezést Kecskemét belvárosában a kihelyezett QR-kódok segítségével vagy online gyűjthetnek élményeket helytörténeti érdekességekről a Húsvét jegyében!

Kérjük, hogy ne klasszikus turisztikai nevezetességek látogatására készüljenek!

Kiderül például, hogy hány hektoliter locsolóvizet “öntözött el” a város ifjúsága száz éve, ki volt a sztárfellépő a két világháború között a színház húsvéti repertoárjában, és voltak-e élő állatok a korabeli húsvéti kirakatokban…
A séta tartalmát a szervezők megbízásából a Séramóra Sétairoda készítette, akik a kecskeméti századfordulós életet kutatják és tárják az érdeklődők elé.

Az első állomás a Hírös Város Turisztikai Központ és a Kelemen László Kamaraszínház épülete. A bejáratnál kihelyezett QR-kód leolvasása után töltődik be az első állomás, egy képekkel és izgalmas történetekkel teli felületre irányít, ahol hangoskönyv-szerűen meg is hallgathatóak az érdekességek, Aradi Imre színművész előadásában. Minden állomás végén pedig iránymutatást kapnak a sétálók, hogy merre tovább, hol van a következő megálló, hol kell a következő QR-kódot keresni.

Állomásonként egy-egy online játék is várja a résztvevőket, amely nemcsak a gyerekeknek érdekes, hanem mindenkit megmozgat! A hangfelismerős játék során például kitalálhatják, hogy milyen hangok, zörejek vették volna körbe, ha száz évvel ezelőtt állnak a Rákóczi út egyik húsvéti kirakata előtt…


A séta a járványhelyzetre tekintettel teljesen érintkezés- és
találkozásmentesen végigjárható, akár otthon,
a fotelből is végig követhetjük az online felületen.


A részvétel ingyenes. A séta a kihelyezett QR-kódokkal 2021. április 2. és 5. között érhető el, és maximum 1,5 óra alatt kényelmesen végigjárható.

A résztvevőket nyereményjátékkal is várják! Az utolsó állomáson készített szelfiket töltsék fel a saját facebook oldalukra és kérik, hogy jelöljék a fotókat: húsvétolókecskemét kecskemétinemzeti hashtagekkel.

A három legtöbb szavazatot begyűjtő fotó beküldőjét, valamint az általa kiválasztott további három személyt, egy exkluzív kulisszajárásra várják a színházban. További információk: www.kecskemetinemzeti.hu; www.hiroskozpont.hu; FaceBook – Kecskeméti Nemzeti Színház, FaceBook – Hírös Város Turisztikai Központ

 

A séta linkje hamarosan megtalálható lesz a fenti elérhetőségeken.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a Szervezők!

 

Kecskeméti Húsvétoló – felfedező séta