NAGYSZOMBATI HÚSVÉTOLÓ A RÉGI VÁROSI MOZINÁL

Már délelőtt 10 órától sokan voltak kíváncsiak szombaton, hogy milyen ünnepi családi, hagyományőrző programokat kínál a II. Húsvétoló. 18 óráig egész napos gazdag kulturális műsorral várja a vendégeket a Hírös Város Turisztikai Központ a régi Városi Mozinál.

Nagyszombati Húsvétoló a régi Városi Mozinál

– Múlt és jelenegymásba kapcsolódva hívogatja a gyermekeket – mondta megnyitójában Hörcsök Imre, az értékmegőrzési bizottság elnöke –, hogy kézügyességüket, kreativitásukat kipróbálva alkossanak, ismerjék meg a régi idők népi játékait, és ha képzeletükkel a mesevilágba szeretnének utazni, ne hagyják ki a bábelőadás hangulatát sem. Ugyancsak a gyermekek érdeklődésre tart számot az állatsimogató, amely különösen kapcsolódik a húsvét természeti képéhez – emelt ki néhány fontos elemet a programból az elnök. Hangsúlyozta, a rendezvény szervesen kapcsolódik abba a programsorozatba, amellyel Kecskemét 650 éves fennállását ünnepli.

Beszédét követően a Húsvétoló házigazdája Pál Attila színművész felkonferálta a Kunság Táncegyüttes néptánc műsorát. Majd a Furfangos Paraván Húsvéti tojáskereső című bábműsora, ezt követően a Dockers Party zenekar rajzfilmslágerekből összeállított koncertje következett.

Délután Szilágyi Áron tart hangszerbabusgatót az épületben, a színpadon Gáspár Dávid, majd Pál Attila színművész operett és musical műsorát élvezheti a közönség, de a Vasvarjú zenekar és a Kecskeméti Zenészegylet „Tavaszi szél vizet áraszt” című produkciója is garantáltan kellemes kikapcsolódást nyújtani. Leskowsky Albert tavaszköszöntő kerékpárshowja során a különleges kerékpárgyűjtemény egy-egy darabjával, történetével is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A második alkalommal megrendezett Húsvétoló sztárvendége Csík János és a Mezzo zenekar lesznek, akik csodálatos koncertjükkel fogják elkápráztatni a közönséget, közreműködik Haránt Eszter és Lukács László, a népművészet ifjú mesterei, a Kecskemét Táncegyüttes vezetői. A műsor végén megtáncoltatják a közönséget.
Kecskemét város fennállásának 650. évfordulója alkalmából célul tűzték ki a szervezők, hogy a rendezvény ideje alatt 650 db tojás kerüljön Kecskemét Város Tojásfájára, éppen annyi, ahány éves a város, amely a kerek évforduló ünneplésére hívja fel a figyelmet.

Délelőtt megnyílt a Duna–Tisza közi Népművészeti Egyesület egyedülálló vándorkiállítása a Turisztikai Központban, amely egy hónapig várja a népművészet, hagyományőrzés, kézművesség iránt érdeklődőket. Az egyesület mesterremekei egész nap megvásárolhatók lesznek és a népművészek bemutatót is tartanak a vendégek részére az Aranyhomok Portéka Vásáron.

A teljes cikk, valamint a teljes képgaléra megtekinthető a HIROS.HU oldalán:
https://hiros.hu/kultura/nagyszombati-husvetolo-a-regi-varosi-mozinal

Forrás: HIROS.HU