NÉMETÜL LÉPETT FÉLRE A MINISZTER A HÍRÖS VÁROS TURISZTIKAI KÖZPONTBAN

Nagy érdeklődés mellett zajlott az első német nyelvű előadás Kecskeméten, a Kelemen László Kamaraszínházban. A szekszárdi társulat „Ausser Kontrolle”, azaz a „Miniszter félrelép” című közkedvelt darabját nagy izgalommal várta a kecskeméti és környékbeli diákokat és felnőtteket.

„Ausser Kontrolle”, azaz a „Miniszter félrelép”

A közel 200 fős kamaraszínház jegyeit decemberben a meghirdetést követően gyorsan elkapkodták az érdeklődők. A Hírös Város Turisztikai Központ szervezése nem árult zsákbamacskát, mikor felkérte az immáron 30 éve működő Deutsche Bühne Ungarn színtársulatát, hogy látogassanak el városunkba. Ők ma Magyarország egyetlen professzionális német nyelvű színháza, melynek elsődleges feladatai közé tartozik a német nyelv ápolása és közvetítése, valamint a kulturális értékeinek megőrzése.

A színház a német kisebbség és a magyar lakosság közötti párbeszéd nyílt fórumaként működik, ennek apropójaként gondolták ma szervezők, hogy meglepik a Kecskeméten élő német embereket és a német nyelv iránt elhivatott magyar lakosságot és kísérőiket. A társulat a németül nem tudó közönség számára is elérhetővé teszi a színházi élményt a magyar szöveg vetítésével.

„Ausser Kontrolle”, azaz a „Miniszter félrelép”

A teljes cikk, valamint a teljes képgaléra megtekinthető a HIROS.HU oldalán:
https://hiros.hu/kultura/szinhaz/nemetul-lepett-felre-a-miniszter-a-hiros-varos-turisztikai-kozpontban

Forrás: HIROS.HU