PECSÉTGYŰJTŐ JÁTÉK

Pecsétgyűjtő játékkal várjuk a gyerekeket a Húsvétolón április 15-én!
A kisebb és nagyobb gyerekek számára egyaránt kellemes időtöltést kínálunk egy pecsétgyűjtő játék keretében!
Minden résztvevőnek pecsétgyűjtő lap jár, amelybe figurás pecséteket lehet gyűjteni. A pecsétgyűjtő lapokat a foglalkozások helyszínén vehetik át a résztvevők. Aki legalább 5 pecsétet összegyűjt, az ajándékba csokitojást vagy csokinyuszit kap, amit a Hírös Város Turisztikai Központ információs pultjánál vehet át!
Pecsét jár az alábbi foglalkozásokon való részvételért:
Tojásfestés, tojáskeresés, tojásfa-díszítés, krétarajzverseny, mézeskalács díszítés, locsolóvers-mondás, arcfestés, lufihajtogatás, Csillagbölcső Waldorf Óvoda játszóház kézműves foglalkozás és a nyuszisimogatónál tett látogatás.

Várunk szeretettel minden kedves gyermeket a Hírös Város Turisztikai Központ parkolójánál lévő fás területre!

Tojásfa-díszítés:

A Húsvétoló keretein belül tojásfa–díszítéssel szeretnénk szebbé tenni az ünnepet!

A tojásfa a húsvéti ünnepek egyik fontos dekorációs eleme, amelynek hagyománya eredetileg Németországban és Ausztriában volt népszerű, s amely azóta világszerte elterjedt. Hagyományosan egy rügyező kerti fa ágaira függesztettek dekorált tojásokat.
Célunk, hogy a rendezvény ideje alatt 649 db tojás kerüljön a tér fáira, éppen annyi ahány éves Kecskemét városa, amely arra a fontos eseményre hívná fel a figyelmet, hogy jövő évben már kerek évfordulót ünnepel a város.
Várjuk olyan alkotó kedvű óvodások, iskolások, vagy akár felnőttek részvételét, akik szeretnének segítségünkre lenni abban, hogy elérhessük a kívánt 649-es számot.
Szívesen vesszük, ha hoznak magukkal díszített tojást. Bármilyen megfelel: kifújt tojás, műanyag, papír, hungarocell stb. Kérjük, hogy függeszték legyen rajta.
A tojásfa-díszítéshez hozott tojásokért is jár egy pecsét!
Örülnénk, ha minél több család csatlakozna és tenne saját tojásokat a fára.
Mindenkit szeretettel várunk a Rodostó térre, aki szeretné a Tojásfa-díszítésben részt venni.

Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár
Ha minőségi kézműves, termelői termékeket keres, ha olyan ajándékot szeretne, amely értéket képvisel és segít megőrizni a térség régi kézműves hagyományait, akkor várjuk szeretettel a rendezvény ideje alatt a Rákóczi úti sétányon.
Ezúttal hűséges vásárlóinkat jutalomban részesítjük a következők szerint:
Ha a nap folyamán három vásárolt kézműves termék nyugtáját bemutatja a Hírös Város Turisztikai Központ információs pultjánál és helyesen válaszol a tojásfogyasztás népszerűsítését célzó kvízkérdésre, ajándékba 1 doboz tojást (10db) adunk a Hírös Tojás jóvoltából!