PÓDIUMBESZÉLGETÉS HÍRÖS KECSKEMÉTIEKKEL

Hét hónapos kényszerszünet után kedden este újra megrendezték a híres kecskeméti személyiségeket bemutató pódiumbeszélgetést a Hírös Város Turisztikai Központban. A műsor felvétele hamarosan látható a Kecskeméti Televízióban. 

Kriskó Jánosnak ezúttal is három beszélgetőtársa volt. Először dr. Róna Tamás, az Alföldi Régiót vezető főrabbi ült a vendég székébe.

A vallási vezető színes képet festett a gyermek- és fiatal koráról, beszámolt a kecskeméti hitközség és a felügyelete alá tartozó további 17 település zsidó közösségének változásairól, különös tekintettel az oktatási és tehetséggondozó programokra, a felújításokra, a Keresztény- Zsidó Tanácsban vállat feladataira és a társegyházak vezetőihez fűződő kapcsolataira.  A főrabbi nyíltan válaszolt a közelmúltban közte és a Mazsihisz vezetője, Heisler András között kirobbant konfliktusra vonatkozó kérdésekre is.

Az est második vendége Szöllősi Krisztina , a Kecskemét City Balett táncművésze volt. Az életét céltudatosan választott szakmája elvárásainak alárendelő művész beszélt a Bécsi Állami Balettnél eltöltött két évéről, a különféle amerikai táncegyütteseknél végzett tanulmányairól, a Táncművészeti Egyetemen szerzett benyomásairól és azokról a közbülső állomásokról, amelyet végigjárva eljutott a Barta Dóra vezette Badóra Társulatig és a Kecskemét City Balettig. Megismerte a közönség azt is, hogy a táncon kívül mi fér még bele egy hivatásos táncművész életébe.

dr. Ittzés Tamás hegedűművész, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense,  a Bohém Ragtime Band alapítója volt  a harmadik vendég, aki elmondta: az Ittzés családban  a zene mindig is központi szerepet játszott. Édesapja és édesanyja karvezetés szakon végzett a zeneakadémián, apja zenetudós, édesanyja zenei angolt tanító pedagógus lett.  Gergely nevű testvére Liszt-díjas fuvolaművész, Ádámot pedig, noha hangszeren nem játszik, talán mindnyájuknál jobb hallással áldotta meg a sors. Ittzés Tamás a hegedülésről a legtöbb hasznosítható információt anyaiskolájától kapta meg.

A teljes cikk, valamint a teljes képgaléra megtekinthető a HIROS.HU oldalán:
Pódiumbeszélgetés hírös kecskemétiekkel

Forrás: HIROS.HU