PÓDIUMBESZÉLGETÉS A TURISZTIKAI KÖZPONTBAN

Negyedik alkalommal rendezte meg a Hírös Város Turisztikai Központ híres kecskeméti személyiségeket bemutató pódiumbeszélgetés-sorozatát a volt Városi mozi épületében. A beszélgetést ezúttal is Kriskó János vezette.

Pódiumbeszélgetés a Turisztikai Központban

Ezúttal három jeles kecskeméti volt az est vendége. Varga László református lelkipásztor, egykori püspökhelyettes, aki egyházi szolgálata mellett változatos közéleti karriert is befutott. Tagja volt 1980 és 1989 között a Városi Tanácsnak, majd a rendszerváltást követően két cikluson át Kecskemét Önkormányzati testületének. 2010 és 2014 között országgyűlési képviselőként dolgozott, majd a Pallasz Athéné Domus Mentis Alapítvány kuratóriumi elnöke volt egészen a közelmúltig.

Ludvig Zoltán mesteredző 44 éven át dolgozott az idén félévszázados jubileumát ünneplő kecskeméti Búvárúszó Szakosztály különféle vezetői pozícióiban. Számos kiváló versenyzőt nevelt, akik Európa-bajnoki és világbajnoki címeket szereztek a klubnak. Hosszabb időn át volt a válogatott csapat edzője, a szakág szövetségi kapitánya, illetve a nemzetközi szövetség tagja. Ma már nyugdíjas, de még naponta bejár az uszodába, hogy segítse a sportág további fejlődését.

A harmadik vendég Danyi Judit Domján Edit-díjas színésznő volt, aki 16 éves korában játszotta el első főszerepét Sopsits Árpád: Céllövölde című filmjében. Főszerepeket és címszerepeket alakított az Arizona Színházban és a Győri Nemzeti Színházban is. Húsz évvel ezelőtt szerződtek férjével, Hegedűs Zoltán színművésszel együtt a kecskeméti társulathoz, ahol Danyi Judit ma is a vezető művészek egyike.

A beszélgetés-sorozat március 28-án folytatódik a Turisztikai Központban.

A teljes cikk, és a képgaléria megtekinthető a HIROS.HU oldalán: http://hiros.hu/kultura/podiumbeszelgetes-hiros-kecskemetiekkel

Forrás: HIROS.HU