TÉRSÉGI VERSMONDÓ VERSENY A HÍRÖS VÁROS TURISZTIKA KÖZPONTBAN

A család nemzetközi napja (május 15.) alkalmából rendezték meg a térségi versmondó versenyt május 20-án, szombaton. A megmérettetés helyszíne a Hírös Városi Turisztikai Központ (régi Városi Mozi), témája pedig a család, családi kapcsolatok, kötelékek, a béke és a szeretet volt.

Térségi versmondó verseny a Hírös Város Turisztika Központban

Az eseményt a Katona József Színház, a Hírös Város Turisztikai Központ és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület közösen rendezte.

A versenyen négy korcsoportban mérik ma össze tudásukat a jelentkezők tájékoztatta a jelenlévőket Hamzáné Lakó Judit a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetője és az Aranyhomok Egyesület Titkára: gyermek kategóriában 7-10 éves korig, 11-13 évesig, 14-18 éves korig és 19 évtől a felnőtt korosztály. A versenyzőknek egy szabadon választott verssel lehetett jelentkezni a térségi települések oktatási intézményeiből. A szabadon választható vers bármi lehetett a magyar-, vagy világirodalom alkotásai közül, ami a családról vagy a szeretetről szól . A felnőtt korosztályból Kecskemétről is várták a jelentkezőket a szervezők. Az első térségi versmondó versenyre összesen harminchét versenyző jelentkezett 10 térségi településről.

A rendezvényt az öt éves Csernák Emese nyitotta meg, aki Tiszaalpárról érkezett, és Móra Ferenc Este című versét szavalta el. A Katona József Színház igazgatója, Cseke Péter köszöntője után, a kistérségi polgármesterek nevében Szabó Gergely mondott beszédet.

– A varázs úgy születik meg, hogy ha valamennyien, akik itt vagyunk ezen a délelőttön, bele tudunk érezni a versmondók lelki világába és a vers mondanivalójába. Azon túl, hogy a családok nemzetközi napjára utalva szerveztük meg ezt a verseny, fontos, hogy ez az év, Arany János emlékév, születésének kétszázadik évfordulóját ünnepeljük – emelte ki Szabó Gergely.

A szavalókat négytagú zsűri értékelte. A zsűri elnöke Sirkó László, Bács-Kiskun Megyei Príma Díjjal és Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművész. A zsűri tagjai: Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, a Nemzet Művésze, Sárosiné Orbán Edit, a Katona József Gimnázium és Számítástechnikai Szakközépiskola drámapedagógusa és Koleszár Márta, a Katona József Könyvtár Gyermekvilág részlegének vezetője.

 A jól felkészült versenyzők színvonalas előadása megerősítette a  szervezőket abban, hogy jövőre is megrendezésre kerüljön a Térségi versmondó verseny.

 

A térségi versmondó verseny eredménye:

7-10 éves korcsoport:
1. Boldog Csenge, Városföld
2. Lakatos Zsanett, Lakitelek
3. Király Mátyás, Kerekegyháza

11-13 éves korcsoport:
1. Petrov Kata Panna, Helvécia
2. Puskás Gyula, Orgovány
3. Qin Fanni, Tiszakécske

14-18 éves korcsoport:
1. Borbély Károly, Helvécia
2. Lakatos Anita Patrícia, Tiszakécske
3. Szabó Bence, Tiszakécske

Felnőtt korcsoport:
1.Bárány Terézia

Különdíjasok:
Bárány Terézia, Kecskemét
Komjáti Klaudia, Kerekegyháza, 14-18 éves korcsoport
Káló Barna, Helvécia, 11-13 éves korcsoport
Tóth Izabella, Városföld, 14-18 éves korcsoport
Szabó Adrienn, Szentkirály, 14-18 éves korcsoport

A teljes cikk, és a képgaléria megtekinthető a HIROS.HU oldalán: http://hiros.hu/kecskemet/hirek/tersegi-versmondo-verseny-a-hiros-varos-turisztika-kozpontban

Forrás: HIROS.HU