VÁLTOZATOS ZENEI PROGRAMKÍNÁLAT A 2. KECSKEMÉTI KÉZMŰVES SÖRFESZTIVÁLON

A Hírös Város Turisztikai Központ előtti parkoló és a Rákóczi sétáló utcájának egy része ad helyet a 2018. június 8-10. között megrendezésre kerülő 2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválnak. A fesztiválra érkezők a sörmanufaktúrák különlegességei mellett változatos zenei programok közül válogathatnak. A rendezvény kiemelt koncertje, az országosan elismert Kossuth-díjas zenész, Csík János és a Mezzo zenekar vasárnap esti közös fellépése lesz.

A programokat a Kecskeméti Városi Fúvószenekar felvonulása és térzenéje nyitja meg. A péntek délutáni zenei program a The Healers hangulatos blues koncertjével folytatódik, majd a Cascade Music Jam party zenekar szórakoztatja a résztvevőket. A formáció repertoárjában az 50-es, 60-as éves  rocky és beat zenéitől, a 70-es, 80-as évek retro, funky – és disco zenéin keresztül, a 90-es évek és napjaink legmodernebb slágereiig a legkülönfélébb zenék megtalálhatóak. Az estét a Mjuzik Funky Party zárja.

A fesztivál második napján elsőként a Kecskeméti Zenészegylet XVIII. Tehetségkutató és Tehetséggondozó fesztiváljának gálaműsorát tekinthetik meg a rendezvényre érkezők, melyen bemutatkoznak a kecskeméti és környékbeli feltörekvő fiatal tehetségek. A gálaműsort egy humorral átszőtt sörtörténeti előadás követi. Délután a Sunset Symphony rock koncertje következik, majd a Milagro Santana Tribute Band varázsol latinos hangulatot a fesztivál közönségének. A szombati napot a Veracruz zenekar ismert pop, rock, funky és jazz slágerekből álló koncertje zárja.

A fesztivál utolsó napját a Sex in the Black hole nevű négytagú, kecskeméti fiatalokból álló hangszeres formációja nyitja. Produkciójukban különleges, műfaji határok közé nehezen besorolható, az instrumentális rock, a jazz- és pszichedelikus elemeket vegyítő zenei világgal várják a koncertjükre látogatókat. Délután a Blues Donkeys koncertjével folytatódik a programkínálat. Az együttes sajátos formában ad elő, ismert blues és rock számokat. A fesztivált, rajongóik legnagyobb örömére – a már említett – Csík János és a Mezzo zenekar koncertje zárja.

Csík János és a Mezzo zenekar

A szervezők változatos, sokszínű zenei palettát felsorakoztató, kecskeméti kötődésű fellépőket kértek fel a fesztiválon való szereplésre. Így a kézműves sörök kóstolása közben, mindenki megtalálhatja koncertek között a kedvére való zenei programokat.

2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál - Plakát

2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál támogatói

Brose Hungary Automotive Kft. (Plant Kecskemét)
Félegyházi Pékség
Hiros.hu
Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft.
Kecskeméti Fürdő
Kecskeméti Katona József színház
Kecskeméti Sörmanufaktúra
Kecskeméti Polgárőrség Egyesület
Kecskeméti Városrendészet
Kecskeméti Zenészegylet